Prosjekt:

Spitsbergen up and down

Med bål og hodelykter som eneste lyskilder ble avdukingen av lavvoen fredag 9. november en hyggelig begivenhet for alle som var tilstede.

 

 

 

Publikum, deltakere, Telenor Svalbard og Svalbards Miljøvernfond, sørget hver på sin måte å ønske Spitsbergen up and down lykke til med denne felles investeringen for fremme av friluftslivet på Svalbard.

 

Spitsbergen Up and Down sier de er utrolig takknemlige for denne anerkjennelsen fra sine støttespillere og gleder seg til fortsettelsen. De mener at tilskuddet gjør at de i mange år fremover kan videreføre det arbeidet som er lagt ned i prosjektet slik at de kan være en del av det økende fokuset på Svalbard som en miljøvennlig og friluftslivsbevisst destinasjon.

 

Videre sier Spitsbergen Up and Down at med egen lavvo vil de være istand til å sikre videre drift av arrangementene og å utvide sortimentet til også å omfatte verdens nordligste motbakkeløp i august/september i årene fremover. De håper det kan gjennomføres i samarbeid med Svalbard Turn, hvor en av deres toppturkasser skal være en naturlig målgang. Arrangementet skal være familie- og publikumsvennlig og lokke folk ut i naturen også på høsten, og ikke bare på vinteren. Ambisjonene er over tid å få enda flere ut i Svalbards mektige natur på lite miljøbelastende opplevelser.

 

Spitsbergen Up and Down sier at deres mål er å få hvermannsen ut av huset gjennom hele året slik at de kan fortsette å promotere sporløs ferdsel på Svalbard og ha muligheten til å få flere til å velge miljøvennlig rekreasjon i nærområdene.

 

Neste punkt på programmet er selve «Up and Down» lørdag 26. januar. Arctic Nature Guide Study stiller med egenkomponerte aktiviteter for barnefamilier på dagtid samtidig som barna kan kjøre hund i lag med hundesledekjørere fra Basecamp Spitsbergen. Tundra Events kommer som vanlig til å sørge for god mat, drikke og stemning, mens dugnadsgjengen og Røde Kors ordner selve konkurransen og turen til Trollsteinen.

 

Miljøvernfondet kan gi støtte til prosjekt som bidrar til miljøvennlig friluftsliv. Prosjektet har mottatt kr 200 000 til lavvo og merkeutstyr for friluftsarrangmenter med vilkår om at utstyret kan lånes ut til andre friluftslivstiltak.