Prosjekt:

Polarheltinner – Bokprosjekt

Boka Polarheltinner slippes på Svalbard Museum torsdag 18. oktober kl. 20.15

 

 

Forfatter og journalist Sigri Sandberg Meløy presenteter smaksprøver og heftige fortellinger fra sin nye bok, om råtøffe kvinner med hjerter fulle av vind og fjell og lengsel. Sju kvinner som har markert seg i polare strøk de siste 100 år.

 

Det vil også bli servert nykomponert musikk. Liv Mari Schei spille en ny låt, kanskje blir det mer musikk, god prat – og kanskje til og med mulig å løfte et lite glass.

 

«All honnør for arbeidet som er nedlagt i denne enestående dokumentasjonen» sier Guri Hjeltnes i VG og gir Polarheltinner terningskast 5.

 

Forfatteren har blitt intervjuet i flere programmer på TV og radio. Mange aviser og magasiner har gitt heltinnene oppmerksomhet. Det er holdt foredrag i Bergen og Stavanger, Oslo og Tromsø står for tur.

 

Sigri Sandberg Meløy sier hun er er beæret og rørt over å ha fått mulighet til å fortelle disse kvinnenes historier, og hun er ydmyk og glad for at så mange vil høre på.

 

Svalbards miljøvernfond kan gi støtte til prosjekt som fremmer kunnskap og informasjon om naturmiljø og kulturhistorie. Bokprosjektet har et budsjett på 375 000 kroner og Svalbards miljøvernfond har støttet prosjektet med 50 000 kroner.

 

Lenker:

Gyldendal

NRK Førkveld

NRK Troms: Ellen fødte alene i en fangsthytte på Svalbard

Nettavisen Vesterålen: Djerv dame i vill natur