Prosjekt:

Nordic A Fragile Hope

Svalbards miljøvernfond har bidratt med midler til utvikling av hybrid audiovisuell konsertopplevelse

 

Nordic A Fragile Hope er en hybrid audiovisuell konsertopplevelse som vil ta publikum med på en episk reise som både feirer den fantastiske skjønnheten og utfordringene som jordens skjøre nordiske regioner står overfor. Den estetiske og emosjonelle verdien av Nordic A Fragile Hope vil spre bevissthet og inspirere til handling hos publikum, utover de dedikerte miljøvernerne. Opplevelsen vil skape en dyp forståelse for naturen og et sterkt personlig engasjement for hver enkelt person til å gjøre sitt for å bidra til en bærekraftig fremtid.

 

Sveriges Nasjonalorkester Göteborgs Symfoniorkester, ikoniske nordiske komponister og den verdenskjente fotografen Joakim Odelberg vil tolke essensen av nordisk natur. Deltakerne vil bli fordypet i nordiske lands fantastiske landskap gjennom storskala projeksjoner i hele konsertsalen. Konsertopplevelsen har premiere i 2024 i Gøteborg, Sverige. Som en av årets viktigste kulturbegivenheter vil Nordic A Fragile Hope vise frem skattene i nordisk natur samt utfordringer som regionen står overfor. Deretter vil konseptet utvides til andre deler av verden, ettersom hver region står overfor sine egne unike miljøutfordringer som må forstås.

 

Fra sanddynene i Danmark til Svalbards isbreer filmes og dokumenteres Nordens naturskatter under vann, på land og fra luften. Ekspedisjonene tar Joakim Odelberg og teamet hans inn i avsidesliggende områder på jakt etter hvaler, geysirer, isbreer, fjorder, skoger, fjell, nordlys og mer. Etter 12-18 måneder med filming kommer teamet tilbake med opptak, klare for samarbeid med komponistene. En dokumentar bak kulissene vil dokumentere reisen og ta en nærmere, mer detaljert titt på problemene vår region står overfor, og mulige løsninger. Teamet vil dokumentere skjønnheten i dette skjøre
økosystemet ettersom Arktis fortsetter å gjennomgå historiske endringer på grunn av klimaendringer og tap av biologisk mangfold. For å skape en oppslukende opplevelse vil det dramatiske filmmaterialet veves inn i en interaktiv installasjon med spesialkomponert musikk.

 

Selve resultatet blir tilgjengelig og synlig og kan oppleves når konserten har premiere i 2024.