Personvern

 

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Svalbards miljøvernfond samler inn og bruker personopplysninger.

 

Når samler Svalbards miljøvernfond inn personopplysninger?

Vi behandler i hovedsak personopplysninger som du selv har gitt oss. Årsaken til at vi behandler dine personopplysninger kan være:

 

Du har sendt oss en søknad

Vi bruker Miljødirektoratets søknadssenter til mottak og behandling av alle søknader til fondet.

 

Miljødirektoratet har et eget elektronisk søknadssenter som tilbyr søknader forvaltet av direktoratet. Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av Miljødirektoratet og er tilgjengelig for saksbehandlere hos Sysselmannen på Svalbard, Miljødirektoratet, Riksantikvaren og Svalbard Science Forum. Søknadene blir i tillegg sendt som e-post fra søknadssenteret til Sysselmannen på Svalbard. Dersom du har spørsmål om søknadsbehandlingen, kan du kontakte etaten du skal sende søknaden til.

 

Ved innsending av en søknad vil opplysningene bli overført til behandlingsansvarlig sitt journal- og saksbehandlingssystem, eventuelt også deres regnskapssystem. Her vil opplysningene bli bevart. Opplysningene vil også bli bevart på databehandler sin server. Se også https://soknadssenter.miljodirektoratet.no/Public/Personvern.aspx

 

Du melder deg på nyhetsbrev hos oss

Svalbards miljøvernfond tilbyr nyhetsvarsel via e-post. For å motta nyheter fra Svalbards miljøvernfonds nettsider må du registrere en e-postadresse. Opplysningene som blir registrert hos oss, blir kun brukt til e-postvarsling. Adressen deles ikke med andre, og vi sletter e-postadressen når du sier opp abonnementet.

 

Du ber om innsyn etter offentlighetsloven

Via eInnsyn kan du be om innsyn i dokumenter. Direktoratet for forvaltning og IKT er ansvarlig for eInnsyn, og er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger. Du kan velge å bestille dokumenter anonymt. I så fall er en e-postadresse alt vi trenger. Denne e-postadressen blir lagret i våre systemer.

Dersom du ønsker at innsynskravene dine skal lagres i Mitt eInnsyn, må du registrere deg og opprette en brukerkonto. Da må du samtidig samtykke til behandling av personopplysninger i «Mitt eInnsyn». I brukerkontoen lagres e-postadressen du registrerer, innsynskravene dine, søk og saker du har opprettet abonnement på. Det er frivillig om du vil lagre navnet ditt og organisasjonen du representerer.

 

Hvordan lagres og slettes opplysningene?

I enkelte tilfeller kan du selv kreve at personopplysninger slettes. Du kan lese mer om dette hos Datatilsynet.

 

Dine rettigheter

Personopplysninger om deg er dine egne. Personopplysningsloven gir deg mange rettigheter for at du skal kunne verne om dine opplysninger: